01 Evaluation Decision Support Men At Whiteboard

Evaluatie- en beslissingsondersteuning

NIRAS levert volledige evaluatie- en beslissingsondersteuning voor voedings- en drankenproducenten over de hele wereld.

NIRAS levert volledige evaluatie- en beslissingsondersteuning voor voedings- en drankenbedrijven over de hele wereld en in Nederland. We helpen u om, met onmiddellijke ingang, bruikbare kansen te identificeren ten einde de productiviteit, kostenefficiëntie en duurzaamheid te verbeteren, of dit nu binnen uw huidige toeleveringsketen is of met betrekking tot de verwerving van nieuwe middelen of locaties.

NIRAS is een van de toonaangevende technische consultants binnen de mondiale voedings- en drankenindustrie, en beschikt voor alle disciplines over adviserende engineers. Onze multidisciplinaire expertise op het gebied van engineering en bedrijfsondersteuning plaatst ons in een unieke positie die onze opdrachtgevers lokaal en wereldwijd ten goede komt.

Onze engineers en voedings- en drankenexperts kunnen uw bedrijf helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over nieuwe investeringen dan wel verbeteringen van uw huidige productiefaciliteiten ten einde uw concurrentievermogen te vergroten en uw marktvoordeel verder te ontwikkelen.

Evaluatie- en beslissingsondersteunende studies

Of uw bedrijf nu een nieuwe greenfield-productiefaciliteit wil bouwen of verbeteringen aan bestaande sites aan wil brengen, NIRAS staat u van voor tot achter bij op de gebieden van evaluatie- en beslissingsondersteuning waardoor uw organisatie in staat is om de best mogelijke aanpak te volgen.

Onze evaluatie- en beslissingsondersteunende studies beoordelen de uitvoerbaarheid van uw plannen en evalueren hoe u uw projectdoelen het beste kunt behalen, dat is een waardevolle investering waarmee u goed voorbereid aan een nieuw project begint. Met behulp van expertise en kritisch denken maken we een volledig onafhankelijk, weloverwogen document dat het concept, de technologieën, de te bereiken kosten, het tijdschema en het programma in voldoende detail onderzoekt om de investeringsbeslissingen te onderbouwen.

Due diligence, OPEX en benchmarking

Zakelijke argumentatie is een ander belangrijk gebied dat de moeite waard is om te toetsen. Hierdoor kan men aan het einde van een project de impact op het bedrijf meten.

Door al het kritische denken van de haalbaarheidsstudie samen te brengen, beantwoordt een zakelijke business case cruciale vragen zoals wanneer er een rendement op de investering behaald kan worden, wat het risiconiveau is, en of dit het bedrijf een concurrentievoordeel op de markt zal geven. Onze onafhankelijke analyse presenteert de feiten op een volledig onbevooroordeelde manier, wat resulteert in een betrouwbaar en impactvol document.

Daarnaast zorgen we voor technische due diligence en middelenwaardering, benchmarking, toeleveringsketen-audit en technische serviceovereenkomsten. We maken ook een volledige analyse van de productiestructuur en de dynamische masterplanning, zodat u uw productienetwerk kunt optimaliseren, rekening houdend met de dynamiek van de markt.

Fabrieksaudits op maat voor voedings- en drankenbedrijven

Bij NIRAS hebben we een soepele, branche-unieke methodologie ontwikkeld voor het uitvoeren van op maat gemaakte voedings- en drankenaudits in nauwe samenwerking met het fabrieksmanagement en de eigenaren. Deze audits dienen als basis voor verbeteringen aan de productiefaciliteiten, denk daarbij aan energieverbruik, afvalvermindering en efficiëntieverhoging.

Veel productiebedrijven in de voedings- en drankenindustrie hebben ruimte voor substantiële verbetering vanwege verouderde of onderhoudsgevoelige productieapparatuur, hoog energieverbruik, suboptimale productielogistiek, etc.

De financiële impact van zelfs kleine operationele verbeteringen is vaak behoorlijk substantieel, en indien correct gepland en geïmplementeerd, kunnen deze verbeteringen vaak rekenen op korte terugverdientijden.

Een audit kan qua omvang en aandachtsgebied worden afgestemd op de individuele productielocatie, maar onze algemene aanpak is altijd: definiëren, meten, analyseren, verbeteren, controleren (DMAIC).

Deskundige adviseurs binnen alle voedings- en drankenindustrieën

We beschikken over experts op alle gebieden van de voedings- en drankenindustrie, wat betekent dat we gespecialiseerde evaluatie- en beslissingsondersteunende consultancy kunnen bieden voor alle soorten bedrijven, of het nu gaat om bier en dranken, groente, fruit, zuivel, plantaardig voedsel, of ingrediënten.

De beproefde methodologie van NIRAS voor het identificeren van initiatieven voor operationele verbetering heeft toonaangevende voedings- en drankenbedrijven over de hele wereld geholpen om hun kosten te verlagen en hun duurzaamheid aanzienlijk te verbeteren.

Evaluatie- en beslissingsondersteunende services:

  • Evaluatie en beslissingsondersteuning
  • Haalbaarheidsstudies
  • Optimalisatie van operationele kosten (OPEX)
  • Zakelijke ondersteuning
  • Technische due diligence & middelenwaardering
  • Benchmarking
  • Controle van de toeleveringsketen
  • Technische serviceovereenkomsten
  • Analyse van productiestructuur
  • Dynamische masterplanning

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services