01 Evaluation Decision Support Men At Whiteboard

Evaluatie- en beslissingsondersteuning

NIRAS levert volledige evaluatie- en beslissingsondersteuning voor voedings- en drankenproducenten over de hele wereld.

NIRAS levert volledige evaluatie- en beslissingsondersteuning voor voedings- en drankenbedrijven over de hele wereld en in Nederland. We helpen u om direct bruikbare kansen te identificeren aangaande productiviteit, kostenefficiëntie en duurzaamheid of dit nu binnen uw huidige toeleveringsketen is of met betrekking voor nieuwe middelen of locaties.

NIRAS is een toonaangevend technisch bureau binnen de voedings- en drankenindustrie, en beschikt voor alle disciplines over experts. Onze multidisciplinaire diensten op het gebied van engineering en bedrijfsondersteuning plaatsen ons in een unieke positie die onze opdrachtgevers lokaal en wereldwijd ten goede komt.

We kunnen uw bedrijf helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over nieuwe investeringen dan wel verbeteringen van uw huidige productiefaciliteiten ten einde uw concurrentievermogen te vergroten en uw marktvoordeel verder te ontwikkelen.

Evaluatie- en beslissingsondersteunende studies

Of uw bedrijf nu een nieuwe greenfield-productiefaciliteit wil bouwen of verbeteringen aan bestaande sites aan wil brengen, NIRAS staat u van begin tot eind bij op de gebieden van evaluatie- en beslissingsondersteuning. Hierdoor is uw organisatie in staat om de best mogelijke aanpak te volgen.

Onze evaluatie- en beslissingsondersteunende studies beoordelen de uitvoerbaarheid van uw plannen en evalueren hoe u uw projectdoelen het beste kunt behalen. Dit maakt het een waardevolle investering waarmee u goed voorbereid aan een nieuw project begint. Met behulp van expertise en kritisch denken maken we een volledig onafhankelijk, weloverwogen document dat het concept, de technologieën, de te bereiken kosten, het tijdschema en het programma in voldoende detail onderzoekt om de investeringsbeslissingen te onderbouwen.

Due diligence, OPEX en benchmarking

Door een business case te toetsen en vervolgens optimaal op te stellen kan men aan het einde van een project de impact op het bedrijf meten.

Analyse en haalbaarheidsstudies geven inzicht in een business case en beantwoorden cruciale vragen zoals wanneer er een rendement op de investering behaald kan worden, wat het risiconiveau is, en of dit het bedrijf een concurrentievoordeel op de markt zal geven. Onze onafhankelijke analyse presenteert de feiten op een volledig onbevooroordeelde manier, wat resulteert in een betrouwbaar en impactvol document.

Daarnaast zorgen we voor technische due diligence en middelenwaardering, benchmarking, een toeleveringsketen-audit en technische serviceovereenkomsten. We maken ook een volledige analyse van de productiestructuur en de dynamische masterplanning, zodat u uw productienetwerk kunt optimaliseren, rekening houdend met de dynamiek van de markt.

Fabrieksaudits op maat voor voedings- en drankenbedrijven

Bij NIRAS hebben we een soepele, branche-unieke methode ontwikkeld voor het uitvoeren van op maat gemaakte audits in nauwe samenwerking met het fabrieksmanagement en de eigenaren. Deze audits dienen als basis voor verbeteringen aan de productiefaciliteiten, denk daarbij aan energieverbruik, afvalvermindering en efficiëntieverhoging.

Veel productiebedrijven in de voedings- en drankenindustrie hebben ruimte voor substantiële verbetering vanwege verouderde of onderhoudsgevoelige lijnen, hoog energieverbruik, suboptimale productielogistiek, etc.

De financiële impact van zelfs kleine operationele verbeteringen is vaak behoorlijk substantieel, en enkel indien correct gepland en geïmplementeerd, kunnen deze verbeteringen vaak rekenen op korte terugverdientijden.

Een audit kan qua omvang en aandachtsgebied worden afgestemd op de individuele productielocatie, maar onze algemene aanpak is altijd: definiëren, meten, analyseren, verbeteren, controleren (DMAIC).

Deskundige adviseurs binnen de food

We beschikken over experts op alle gebieden van de voedings- en drankenindustrie, wat betekent dat we gespecialiseerde evaluatie- en beslissingsondersteunende consultancy kunnen bieden voor alle soorten bedrijven, of het nu gaat om bier en dranken, groente, fruit, zuivel, plantaardig voedsel, of ingrediënten.

De beproefde methode van NIRAS voor het identificeren van initiatieven voor operationele verbetering heeft toonaangevende voedings- en drankenbedrijven over de hele wereld geholpen om hun kosten te verlagen en hun duurzaamheid aanzienlijk te verbeteren.

Evaluatie- en beslissingsondersteunende services:

  • Evaluatie en beslissingsondersteuning
  • Haalbaarheidsstudies
  • Optimalisatie van operationele kosten (OPEX)
  • Zakelijke ondersteuning
  • Technische due diligence & middelenwaardering
  • Benchmarking
  • Controle van de toeleveringsketen
  • Technische serviceovereenkomsten
  • Analyse van productiestructuur
  • Dynamische masterplanning

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services