10 Logistics Warehoueselagerstyring (1)

Logistiek en magazijnen

NIRAS kan adviseren over alle aspecten van logistiek en magazijninrichting binnen alle gebieden van de voe-dings- en drankenindustrie.

Logistiek en magazijnontwerp zijn cruciaal om de stabiliteit in de productie te waarborgen en de toekomstige groei te vergemakkelijken. Veel voedings- en drankenbedrijven staan echter voor uitdagingen op dit gebied.

Bij NIRAS voeren we logistieke en magazijnprojecten uit in alle gewenste fasen. Wij adviseren over de optimalisatie van logistieke en magazijnoplossingen binnen alle gebieden van de voedings- en drankenindustrie, of het nu gaat om groente, fruit, zuivel, plantaardig voedsel, bakkerijproducten, ingrediënten of bier en dranken.

Zo helpen we bij het verbeteren van hun productiviteit en dragen we bij aan het vergroten van hun concurrentievoordeel.

Toonaangevende expertise in logistieke uitdagingen

Door de toenemende complexiteit van productiefaciliteiten voor voeding en dranken is het gebied van de logistiek de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Meer en langere toeleveringsketens. Als dit niet correct wordt gemanaged leidt dit tot knelpunten, suboptimaal gebruik van activa en kostbare vertragingen.

Bij NIRAS hebben we jarenlange ervaring en expertise in het overwinnen van deze uitdagingen. Of het nu gaat om het optimaliseren van de goederenstroom, het ontwerpen van de meest optimale greenfield-faciliteit, het optimaliseren van de driehoek tussen optimale processen, het ondersteunen van IT en de organisatie, of het aanpakken van een tekort aan magazijncapaciteit – wij vinden een oplossing.

Advies over alle aspecten van logistiek en magazijnontwerp

NIRAS kan adviseren over alle aspecten van logistiek en magazijnontwerp; van concept, masterplan, locatielogistiek, optimalisatie van interne logistiek ondersteund door automatisering en het ontwerp van distributienetwerken.

We maken grondige analyses van de logistiek in voedings- en drankenbedrijven en voeren gedetailleerde beoordelingen uit van onder meer verpakkingsmateriaal, benodigd personeel, automatiseringsniveau, brandveiligheid en energie- en tijdefficiëntie.

Digitale logistieke oplossingen

Op basis van de analyse werken onze architecten en ingenieurs nauw samen om de magazijnen zo logistiek-efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te kunnen ontwerpen, rekening houdend met de directe omgeving.

Als onderdeel van onze logistieke en magazijnservices nemen we ook digitale simulatiemodellen op, zoals onze Digital Twin-tool, ten einde een beknopt beeld te kunnen geven van de mogelijke uitdagingen voordat deze zich voordoen. Daarbij helpen onze logistieke experts uw bedrijf om de productiviteit te verhogen en daarmee tijd en geld te besparen.

Onze logistieke en magazijnservices omvatten:

  • Optimalisatie toeleveringsketen, van leverancier tot eindklant
  • Magazijninrichting, ontwerp, optimalisatie, automatisering en aanbesteding
  • Digital Twin / simulatie
  • Optimaliseren van goederenstromen, processen en ondersteuning van IT
  • Masterplan
  • Optimaal greenfield- en magazijnontwerp

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services