07 Process Packaging (2)

Process and Packaging

Met tientallen jaren ervaring en een holistisch perspectief ontwerpt en levert NIRAS complexe procesfaciliteiten in alle voedings- en drankenmarkten.

Efficiëntie, kwaliteit en hygiëne zijn belangrijke aspecten van elke procesfaciliteit in de voedings- en drankenindustrie. Met zijn ervaring van tientallen jaren en zijn holistische perspectief ontwerpt en levert NIRAS complexe procesfaciliteiten in alle markten; van groente, fruit en zuivel tot bakkerijen, plantaardig voedsel, ingrediënten en bier en dranken.

Of u nu op zoek bent naar een efficiënte processtroom voor uw nieuwe productiefaciliteit of de productie in uw bestaande faciliteit wilt optimaliseren of uitbreiden; NIRAS heeft de vaardigheden en technische expertise om de optimale oplossingen te ontwerpen en leveren.

Uitgebreid serviceaanbod

Onze experts kennen alle gebieden van de voedseltechniek en bieden complete oplossingen die alles omvatten; van koelen en vriezen tot het ontwerp van leidingen, de lay-out van kleppen, de lay-out van faciliteiten, evenals de positionering van tanks en pompen.

Wij ontwerpen ventilatie- en utiliteitssystemen om aan uw specifieke eisen en normen te voldoen en zorgen ervoor dat deze optimaal aansluiting op uw bestaande voorzieningen.

State-of-the-art utiliteits- en automatiseringssystemen zorgen bovendien voor een hoge efficiëntie en stabiele productie. Met een strategische benadering van specifieke nutsvoorzieningen zoals water (bv. water voor injectie - WFI), en gezuiverd water (PW), stoom, perslucht en stikstof, zorgen we voor een naadloze integratie en incorporatie van duurzame en energie-efficiënte oplossingen.

Voedselveiligheid en energie-efficiëntie

Naast het waarborgen van optimale processtromen leveren we toonaangevende hygiëneoplossingen.

Vooral gebieden zoals koelsystemen en procesventilatie worden vaak verwaarloosd als een risicogebied waar het gaat om hygiënenormen, hetgeen op de lange termijn tot grote uitdagingen kan leiden.

Het resultaat zijn vaak ondermaatse koel- en procesventilatiefaciliteiten die de producten niet voldoende koel kunnen houden en uiteindelijk de veiligheid van de productiestroom en de producten in gevaar brengen.

Bij NIRAS verbeteren we de voedselveiligheid en efficiëntie met duidelijk gedefinieerde hygiënezones en geoptimaliseerde stromen die niet alleen de voedselveiligheid verhogen maar vaak ook leiden tot verhoogde productiviteit en winst.

De expertise van NIRAS op het gebied van koelsystemen zal bovendien zorgen voor een energie-optimale temperatuurregeling en een hulpbronnenbesparende inspanningen zoals het garanderen van een zo laag mogelijk druppelverlies.

De proces- en verpakkingsservices van NIRAS omvatten:

  • Procestechniek
  • Piping Design
  • Voedingsmiddelentechnologie
  • Koeling
  • Industriële nutsvoorzieningen
  • Energie-optimalisatie
  • Ontwerp en optimalisatie van verpakkingsfaciliteiten
  • Procesautomatisering

Verhoogde capaciteit door verpakkingsoplossingen

Door prioriteit te geven aan verpakkingen en end-of-line oplossingen, kan de capaciteit van uw verpakkingslijn aanzienlijk worden vergroot. Bij NIRAS stemmen we verpakkingslijnen van begin tot eind af op uw specificaties, rekening houdend met uw ambities voor de toekomst.

Onze engineers en projectmanagers onderhouden contact met leveranciers en begeleiden het gehele proces van fabrieksacceptatietests (FAT), bouw, inbedrijfstelling en start-up totdat de nieuwe lijn voldoet aan uw specificaties en volledig operationeel is.

Aanpassingsvermogen waarborgen

Een goed begrip van de behoeften van onze opdrachtgevers en hun ambities op de lange termijn vormen de basis van ons werk met proces- en verpakkingsservices.

Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die rekening houden met de strategieën van onze opdrachtgevers en hun toekomstige groei en aanpassingsvermogen mogelijk maken.

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services